• Novinky

            • Medzinárodná súťaž v písaní esejí

            • 2. 6. 2021
            • Ponúkame Vám možnosť zapojiť sa do medzinárodnej súťaže v písaní esejí, ktorú každoročne organizuje The Goi Peace Foundation z Japonska. Táto každoročná súťaž je organizovaná v snahe využiť energiu, tvorivosť a iniciatívu svetovej mládeže pri propagácii kultúry mieru a trvalo udržateľného rozvoja. Jej cieľom je tiež inšpirovať spoločnosť, aby sa učila od mladých myslí a premýšľala o tom, ako každý z nás môže zmeniť svet. Téma esejí pre tento rok: „What is Life?“ Termín na zaslanie esejí je do 15. júna 2021.

              Eseje je možné zasielať len cez online formulár, eseje zaslané v printovej podobe, alebo e-mailom nebudú akceptované. Výhercovia 1. až 3. ceny budú pozvaní na Zhromaždenie víťazov, ktoré sa uskutoční online.  

              Súťaž prebieha v dvoch kategóriách:

              1. Deti (do 14 rokov)
              2. Mládež ( 15 – 25 rokov)

              Eseje môžu byť písané v anglickom, francúzskom, alebo japonskom jazyku a ich rozsah je maximálne 700 slov v anglickom, prípadne francúzskom jazyku, alebo maximálne 1600 znakov v japonskom jazyku.

              Všetky ostatné informácie, ako aj prístup k registrácii a online zaslaniu esejí nájdete na linku: https://www.goipeace.or.jp/en/work/essay-contest/

            • SLNEČNÉ HODINY

            • 1. 6. 2021
            • Po mesiacoch práce sme včera konečne "nainštalovali" slnečné hodiny v areáli našej školy. Všimnúť si ich môžete cestou z budovy gymnázia smerom k budove SOŠ. 

              Čo tomu predchádzalo? Poldenné merania tieňa Šimonom, Sarah P. a Natáliou T. zo VI. O, ako aj niekoľkotýždňové presné merania Simonky z V.O. Po tejto namáhavej práci sa pustil do práce tím výtvarníkov z 1. G. Nataška tvorila graficky návrh, Lucka náčrt a nameranie uhlov už priamo na linoleum (našu šablónu) a Tobiáš šablónu vyrezal. S návrhom grafiky pomohla aj Viviana z I. C. 

              Všetci sa tešíme z dobre vykonanej práce, no ešte nie sme na konci. Vo štvrtok by mali na hodiny pribudnúť aj čísla. 😉 Tak sa tešíme ešte na jedno spoločné stretnutie pri slnečných hodinách.