• Novinky

            • PREZENTAČNÝ KLIP ŠKOLY – VÝSLEDOK PRÁCE ŠKOLSKEJ TELEVÍZIE

            • 28. 12. 2023
            • Vďaka zakúpeniu modernej obrazovej a zvukovej techniky bolo možné na našej škole zariadiť a rozbehnúť pravidelné kreatívne stretnutia v školskej televízii. Žiaci si prácu za kamerou, ako aj pred kamerou mohli vyskúšať rovno na prvom vážnejšom videoprojekte. Cez hraný videoklip sa rozhodli predstaviť nemalé možnosti spoznávania a objavovania nových poznatkov. Videoklip sa nesie v odľahčenej a vtipnej forme. Úlohy hlavných postáv sa zhostili Blažena Marcinová (trieda VI. O) a Jakub Sojka (trieda III. G). Výdatnou technickou pomocou nielen so svetlom a prípravou jednotlivých miestností prispeli Sofia Sekáčová (trieda II. G) a Magdaléna Iľková (trieda II. G). Výroba klipu trvala 8 natáčacích popoludní, spotrebovalo sa niekoľko vriec lístia a hneď na začiatku si to odniesli jedny okuliare. Pre všetkých žiakov to bola nová skúsenosť v tvorivej oblasti filmu a videa.

            • VIANOČNÝ TURNAJ V SCRABBLE SPOZNAL SVOJHO VÍŤAZA

            • 21. 12. 2023
            • Ako sme avizovali, v stredu sa konalo finále vo Vianočnom turnaji v SCRABBLE, v ktorom boli zapojené triedy II. C, III. C, IV. M a IV. G. Sily si napokon zmerala šestica účastníkov. Hralo sa na dvoch doskách v trojiciach. O medailistoch a celkovom víťazovi rozhodol počet bodov, ktoré každý finalista nahral vo finálovom kole.

              Darilo sa im náramne, o čom svedčia ich skvelé bodové zápisy. Súťažilo sa v priateľskej a džentlmenskej atmosfére. O konečnom umiestnení rozhodli úplne posledné písmenká - presne tak, ako sa na finále patrí.

               

              1. miesto – Mária Bednarčíková (III. C), 188 bodov
              2. miesto – Richard Jurík (IV. G), 183 bodov
              3. miesto – Marek Leškanič (IV. G), 147 bodov

              Medailistom boli dôstojnými súpermi Sofia Fedorová (II. C), Tobias Kačmár (II. C) a Frederik Havriš (III. C). 

              Krásna premiéra je za nami. Veríme, že nadšenie a radosť z hry žiakom vydržia a že sa dočkáme aj ďalších podobných turnajov, možno aj v iných triedach.

              Autor fotografií: Mgr. Ľuboš TEJBUS

            • ONLINE STRETNUTIE S MARIOU BEUTLER

            • 19. 12. 2023
            • Nielen o vianočných zvykoch vo Švajčiarsku, ale aj o každodennom živote v tejto zaujímavej krajine bolo online stretnutie s pani Mariou Beutler. Jej tri slová, ktorými charakterizovala Švajčiarsko, boli: wunderschön, pünktlich, teuer. Besedy sa zúčastnili žiaci IV. G a VIII.O triedy.

            • ŠTUDIJNÝ ODBOR OCHRANA OSÔB A MAJETKU

            • 19. 12. 2023
            • Študijný odbor ochrana osôb a majetku je na Slovensku skutočným unikátom. Vzdelávací proces v tomto odbore pozostáva na našej škole z niekoľkých dôležitých zložiek. Nezastupiteľné miesto zastáva poradová príprava, ktorej zmyslom je žiakov naučiť disciplíne, plniť jednotlivé povely či pochodovať v definovaných tvaroch. Hlavným cieľom predmetu, ako aj samotného odboru je príprava mladých ľudí pre budúce povolania v Ozbrojených zložkách Slovenskej republiky.

            • ŠKOLSKÉ KOLO OLYMPIÁDY V ŠPANIELSKOM JAZYKU

            • 19. 12. 2023
            • V tomto školskom roku sa naši žiaci zapojili do školského kola olympiády v španielskom jazyku a súťažili v dvoch kategóriách. Najviac sa darilo týmto žiakom:

              KATEGÓRIA A
              Tímea Hrušovská (trieda VI. O) – 1. miesto
              Matej Talian (trieda II. G) – 2. miesto
              Nikola Wenzelová (trieda VI. O) – 3. miesto

              KATEGÓRIA B
              Markéta Ivaničová (trieda III. G) – 1. miesto
              Kristína Jenčová (trieda III. G) – 2. miesto
              Sofia Királyová (trieda III. G) – 3. miesto

              Súťažiaci, ktorí sa umiestnili na 1. a 2. mieste, budú reprezentovať našu školu na krajskom kole. Blahoželáme a držíme palce na krajskom kole!

            • ŠKOLSKÉ KOLO OLYMPIÁDY ZO SLOVENSKÉHO JAZYKA A LITERATÚRY

            • 19. 12. 2023
            • Aj tento školský rok sa naši žiaci zapojili do školského kola olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Svoje vedomosti si otestovali v troch kolách: vedomostný test, transformácia textu a ústny prejav.

              V kategórii A 1. miesto získala Laura Lehončáková z triedy III. G (Gymnázium, Kollárova 17, Sečovce), v kategórii B získala prvé miesto Kristína Popaďáková z triedy II. G (Gymnázium, Kollárova 17, Sečovce) a Dominika Krajčíová z triedy I. C (Stredná odborná škola techniky a služieb, Kollárova 17, Sečovce).

              Tieto žiačky budú reprezentovať našu školu na krajskom kole. Držme im palce!

            • 3. MIESTO NA KRAJSKOM KOLE SÚŤAŽE ZENIT V PROGRAMOVANÍ

            • 19. 12. 2023
            • Adam Guman, žiak III. T triedy odboru informačné a sieťové technológie, získal na krajskom kole súťaže ZENIT v programovaní v kategórii WebDeveloper 3. miesto. Srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy!

            • Riaditeľské voľno

            • 18. 12. 2023
            • V súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov Vám oznamujeme, že dňa 22. 12. 2023 (piatok) riaditeľka školy udeľuje žiakom Spojenej školy Kollárova 17, Sečovce, z organizačných dôvodov, riaditeľské voľno.

            • NAŠE GYMNAZISTKY VO FINÁLE SÚŤAŽE VODA NAD ZLATO

            • 18. 12. 2023
            • Žiačky VI. O triedy Patrícia Marcinová, Sofia Rozinová a Laura Bugošová pod vedením Mgr. Martiny Kubicovej reprezentovali našu školu vo finále súťaže Voda nad zlato 2023. 

              Súťaž usporiadala Agentúra na podporu regionálneho rozvoja Košice. Vo Východoslovenskom múzeu v Košiciach ich privítali originálnym prípitkom – termálnou vodou s kúskami jedlého zlata. Tím odprezentoval inovatívny projekt Ekoparadise, ktorý zahŕňa machovú strechu na altánku školy, prirodzene regulujúcu dažďovú vodu a tiež vtáčie búdky s integrovanou záhradkou na strieške a zberom dažďovej vody. Počas dňa sa zúčastnili aj zaujímavých workshopov o čistote vody a životného prostredia.

            • SCRABBLE

            • 15. 12. 2023
            • Tento týždeň prebehli v II. C, III. C, IV. M a IV. G triedne kolá v spoločenskej hre SCRABBLE. V dobe počítačov a mobilov ťahajú spoločenské alebo stolné hry za veľmi krátky koniec. Aj preto sme sa na hodinách angličtiny snažili znovuobjaviť čaro jednej z tých najpopulárnejších. 

              Ešte koncom minulého školského roka sme si voľnejšie hodiny spríjemňovali prvými partičkami, pri ktorých sme sa postupne učili pravidlá. Je skvelé, že naša škola disponuje viacerými sadami anglickej verzie SCRABBLE, takže to nebola iba hra, ale zároveň precvičovanie a rozširovanie anglickej slovnej zásoby. Od septembra sa krabice SCRABBLE objavovali v spomenutých triedach pravidelnejšie. Pravidlá sa nám postupne dostávali do krvi a s čoraz krajšími slovami a väčším počtom bodov sa nám SCRABBLE začalo dostávať aj pod kožu.  A to už bolo iba na krok od merania síl a súťaženia...

              Stalo sa tak tento utorok a štvrtok počas triednych kôl. Z každej triedy vzišli dvaja postupujúci a jeden náhradník na základe najväčšieho  počtu bodov:

              II. C – Sofia Fedorová (109), Ema Berešová (88), náhradník Tobias Kačmár (81)

              III. C – Mária Bednarčíková (98), Patrik Bučko (97), náhradník Frederik Havriš (85)

              IV. M – Matúš Kacvinský (92), Martin Smolár (90), náhradník Tamara Valaliková (77)

              IV. G – Richard Jurík (119), Šimon Doboš (111), náhradník Marek Leškanič (77)
              Budúci týždeň sa uskutoční Vianočný turnaj v SCRABBLE, kde si sily zmeria osmička z menovaných žiakov. Držte im palce!