• Novinky

            • OLYMPIÁDY V CUDZÍCH JAZYKOCH

            • 3. 12. 2022
            • kategória 2A

              1. miesto – Markéta Ivaničová (II. G) Postupuje na okresné kolo OAJ.
              2. miesto – Nina Černická (V. O)
              3. miesto – Viktória Kúdelová (II. G)

              kategória 2B

              1. miesto Šimon Doboš (III. G) Postupuje na okresné kolo OAJ.
              2. miesto Patrik Jurko (VIII. O)
              3. miesto Róbert Petruška (IV. G)

              kategória 2D

              1. miesto Júlia Kónyová (II. C) Postupuje na okresné kolo OAJ.
              2. miesto Jozef Plitko (II. T)
              3. miesto Nikola Šofranková (III. C)

              kategória 2C2

              víťaz: Ján Ivan (IV. M)

              Postupuje na okresné kolo OAJ.

               

              OLYMPIÁDA V NEMECKOM JAZYKU

              kategória 2A

              víťaz: Marek Puci (I. G)

               

              Postupuje na okresné kolo ONJ.

               

              kategória 2D

              1. miesto Adam Macko (II. T)
              2. miesto Damián Fejko (II. T)

              Obaja postupujú na okresné kolo ONJ.

               

              Autor fotografií: Mgr. Ľuboš TEJBUS

            • ČERVENÉ STUŽKY

            • 3. 12. 2022
            • 1. december je Svetový deň boja proti AIDS a každoročne si ho pripomíname kampaňou Červené stužky. Práve nosením červenej stužky, ktorá symbolizuje záujem, solidaritu a nádej, sa snažíme napomôcť tomu, aby ľudia s týmto ochorením cítili podporu a neboli odsudzovaní. Veríme, že je dôležité šíriť takéto posolstvá, a preto sa každoročne aj naša škola zapája do tejto kampane.

              Ďakujeme všetkým za podporu.

            • POTRAVINOVÁ ZBIERKA TESCO 2022

            • 3. 12. 2022
            • Potravinová zbierka Tesco je najväčšou aktivitou svojho druhu na Slovensku a tento rok pomáhali aj dobrovoľníci z našej školy: Aiyana Bača, Sára Rozinová a Tomáš Prítoka zo VII. O, Oliver Krass zo IV. M.

              Zbierka trvanlivých potravín a drogérie sa konala v dňoch 24. – 27. 11. 2022. Všetky darované produkty sa dostanú k tým, ktorí to najviac potrebujú. Ďakujeme za pomoc našim dobrovoľníkom, ktorí usilovne pracovali, aby pomohli ľuďom, ktorí sa ocitli v náročnej životnej situácii.

            • SKILLS OF THE FUTURE

            • 3. 12. 2022
            • Dňa 30. 11. 2022 sa žiačky Lucia Pencáková a Nataša Ďurková z triedy III. G a žiaci Dávid Mihajlo a Martin Vaľo z triedy  III. A zúčastnili 4. ročníka konferencie Skills of the Future. Podujatie zorganizovala Aliancia pre mladých (Alliance for YOUth) pod záštitou Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku. Ide o dobrovoľné združenie firiem, ktoré sa snažia aktívne podporovať a propagovať programy pre mladých ľudí s cieľom pomôcť im v príprave na trh práce. Počas celého trvania konferencie boli pre žiakov pripravené rôzne interaktívne prednášky v oblasti digitálnych technológií, udržateľnosti, legislatívy, kariérneho poradenstva či pracovnoprávnej legislatívy. Žiaci sa dozvedeli viac napríklad o témach digitálne trendy, umelá inteligencia, podnikanie v rodinnej firme, udržateľné podnikanie. O svoje skúsenosti sa s nimi podelili aj odborníci z praxe.

            • ŠTUDENTSKÁ FIRMA GREPLAN

            • 1. 12. 2022
            • Radi by sme vám predstavili našu študentskú firmu GREPLAN.

              Firmu tvoria ambiciózni tretiaci, ktorí študujú predmet aplikovaná ekonómia. V rámci neho majú možnosť vyskúšať si simulované fungovanie akciovej spoločnosti. Táto skúsenosť im prinesie množstvo zaujímavých poznatkov a lepšie ich pripraví na situácie, s ktorými sa môžu stretnúť v skutočnom živote.

              Firma sa rozhodla  urobiť niečo s láskou, radosťou a dať do práce kus zo seba. Týmto sa členovia firmy riadia a snažia sa túto myšlienku pretransformovať do svojej práce. Vyrábajú bio záhradné závesné kvetináče na skrášlenie a zjednodušenie nášho okolia. Týmto produktom chcú z nášho sveta spraviť čo i len malými krôčikmi lepšie a ekologickejšie miesto pre život. Ako už z názvu vyplýva, ich cieľom je pestovanie rastlín. PlantGrower je ekologická forma pestovania rastlín. Je vyrobený s plstenej látky, ktorá nie je pre naše prostredie natoľko nebezpečná ako plastové kvetináče a pre naše rastlinky maximálne vyhovujúca. Rastliny absorbujú lúče a tým vytvárajú chladiacu stenu, ktorá znižuje teplotu v našich príbytkoch. PlantGrower je teda najvhodnejšou alternatívou chladenia príbytku cez horúce dni. Týmto produktom chcú docieliť, aby sa rastlinky cítili ako v bavlnke. Veríme, že ich produkt bude vhodný pre domácnosti, ale aj pre priestory škôl, firiem, budov, skrášlenie parkov a miest. 

              Ak by ste sa chceli o našej študentskej firme dozvedieť viac, môžete navštíviť jej profil na Instagrame, na ktorom sa pravidelne budú zverejňovať firemné aktivity. V prípade akýchkoľvek otázok, nejasností či záujmu o spoluprácu kontaktujte prostredníctvom správy prezidentku firmy Júliu Konyovú alebo viceprezidentku pre marketing Nikolu Šofránkovú.  Radi vám odpovedia na vaše zvedavé otázky. 

            • INTERNATIONAL INNOVATION CAMP

            • 1. 12. 2022
            • Inovácia pre udržateľnú budúcnosť bola výzva medzinárodnej súťaže Ja Citi International Innovation Camp, ktorú organizuje Ja Slovensko. Spolu so 100 študentmi si v praxi žiaci III. C triedy oboru ochrany osôb a majetku overili svoje komunikačné a prezentačné zručnosti a vyskúšali si tímovú prácu pri riešení výzvy a spoluprácu s konzultantmi – mentormi z praxe. Medzinárodná súťaž Innovation Camp predstavuje intenzívnu skúsenosť, ktorá stimuluje ich kreatívne a inovačné schopnosti. Cieľom súťaže je zároveň motivovať študentov, aby sa stali úspešnými na trhu práce. Na základe výzvy im súťaž priblížila fungovanie firiem v reálnom podnikateľskom prostredí.

              Tretiaci pracovali na reálnej výzve v zmiešaných tímoch. Ich úlohou bolo nájsť najlepšie riešenie na danú tému a prezentovať ju pred odbornou porotou. Zúčastneným žiakom ďakujeme za účasť v súťaži a ich kreatívne nápady.