• Novinky

            • SPOJENÁ ŠKOLA KOLLÁROVA 17, SEČOVCE – TOP TEAM

            • 3. 10. 2023
            • Dňa 1. 10. 2023 mala naša škola zastúpenie na prestížnej akcii – na 100. ročníku Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach. Celkovo sa na maratóne zúčastnilo okolo 17 000 bežcov, z toho okolo 2200 účastníkov štafiet.

              Pre našu školu to bol už v poradí tretí maratón. Naši žiaci súťažili v kategórii štafiet. Reprezentovali nás: Zdenko Onder a Matúš Turčan z triedy II. C, Lenka Lacušová z triedy III. C a Viola Raniaková z triedy VIII. O. Chlapci bežali 12 km úseky a dievčatá 9 km systémom 12/9/12/9. Naši žiaci si siahli na dno svojich fyzických a psychických síl, zabojovali a na 42 km dlhej trati obsadili v konkurencii 580 štafetových družstiev 24. miesto s časom 03:30:03. V rebríčku 44 škôl sme obsadili 7. miesto.

              Ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy a našim bežcom prajeme veľa ďalších športových úspechov.

            • HĽADÁME TALENT

            • 2. 10. 2023
            • Vieš kresliť? Chceš sa tým prezentovať? Máš rád komiksy? Si žiakom našej školy? Rád pomáhaš? Ak si odpovedal aspoň na tri otázky áno, tak hľadáme práve teba. Zapoj sa do projektu nášho gymnázia: kresliť na pokračovanie komiks. Benefity: svojou prácou sa odprezentuješ na verejnosti a prenikneš viac do histórie našej školy. Viac informácií u p. p. Bašárovej.

            • EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV

            • 2. 10. 2023
            • 26. september je Radou Európy vyhlásený za Európsky deň jazykov. Aj naša škola si už tradične tento deň pripomína prostredníctvom rôznych aktivít. Keďže pracujeme v programe Zelená škola, tak tento školský rok bol tento deň prepojený s témou ochrany životného prostredia. 

              Žiaci dotazníkovou metódou zistili používanie chemických prípravkov v domácnostiach, urobili prieskum a svoje výsledky spracovali graficky aj textovo v rôznych cudzích jazykoch. Výsledky ich práce boli vystavené vo vestibule gymnázia. Na hodinách cudzích jazykov následne diskutovali o danej téme a porovnávali si svoje výsledky.

              Prepojili sme tak medzipredmetové vzťahy, upozornili na dôležitosť učenia sa jazykov a tiež diskutovali o rôznych možnostiach používania ekologických náhrad v domácnostiach

            • IMATRIKULÁCIA NA INTERNÁTE

            • 28. 9. 2023
            • Aj tento rok prebehla na školskom internáte imatrikulácia prvákov.

              Každý nováčik musí prejsť tradičným rituálom prijímania. Starší internátnici si pripravili pre tých mladších zopár športových úloh, aby sa mohli prejaviť ako zdraví jednotlivci, ale aj ako zdravý kolektív. Nakoniec boli symbolicky „pokrstení“ vodou. Sľubom vernosti a poslušnosti sa stali právoplatnými členmi nášho internátneho spoločenstva.

              Prajeme našim novým kamarátom, aby sa medzi nami cítili čo najlepšie.

            • SEMINÁR ČIERNYCH PÁSOV U NÁS NA ŠKOLE

            • 28. 9. 2023
            • V sobotu 23. 9. 2023 sa uskutočnil na Spojenej škole Kollárova 17, Sečovce prvý seminár karate a sebaobrany pod záštitou Slovenského zväzu karate, ktorý viedol Soke L. Konrad 9. dan, Shihan P. Trcka 4. dan, J. Jackanin 5. dan, Marek Zborovian 4. dan, Ondrej Ondovčik 4. dan, Ľuboš Biľ 3. dan, Paulina Konrad 3. dan. Svojou účasťou nás poctili aj ďalší významní karatisti.

              Veríme, že sa so širokou verejnosťou najbližšie stretneme na ďalších súťažiach kumite, kata a možno aj Majstrovstvách SR v karate. Ďakujeme všetkým zúčastneným, ale predovšetkým pani riaditeľke a vedeniu školy za možnosť organizácie tejto športovej akcie.

            • NOC V ŠKOLE

            • 26. 9. 2023
            • Žiaci III. G triedy sa 22. 9. 2023 rozhodli podvečer do školy vrátiť a užiť si priestory školy aj v noci. Keďže možnosti, ktoré im škola ponúka, sú pestré, tak sa naozaj nenudili. V programe bol futbal, volejbal, nechýbala pizza, popcorn a nočné „kino“ v spoločenskej miestnosti či rozhovory do skorého rána.

            • CEZPOĽNÝ BEH

            • 25. 9. 2023
            • Dňa 21. 09. 2023 sa naši žiaci zúčastnili súťaže v cezpoľnom behu v Košiciach.

              Školu reprezentovali: Lenka Lacušová (III. C) a Simona Podoláková (VIII. O) v kategórii beh na 1500 m. Matúš Turčan (II. C) a Zdenko Onder (II. C) bežali 3000 m.

              V silnej konkurencii sa našim bežcom nepodarilo dosiahnuť na bodové umiestnenia, ale družstvo chlapcov obsadilo v konkurencii 40 stredných škôl 10. miesto. Súťaž poslúžila ako príprava na nadchádzajúcu udalosť, a tou je  Medzinárodný maratón mieru v Košiciach, kde bude mať naša škola štafetové družstvo.

              Ďakujeme za reprezentáciu.

            • POĎ DO DOFE! PRÁVE TEBA HĽADÁME

            • 25. 9. 2023
            • Hľadáš výzvu? Chceš sa rozvíjať a zdokonaliť sa v tom, čo ťa baví a navyše získať významný certifikát, ktorý ti pomôže v ďalšom štúdiu či kariére? Zapoj sa do DofE!

              Ako DofE funguje?

              Vyberieš si aktivity v 3 oblastiach: rozvoj talentu (zručnosti), šport a dobrovoľníctvo a určíš si ciele, ktoré chceš v každej oblasti dosiahnuť. Každej aktivite sa potom venuješ 1 hodinu týždenne. Spolu ti DofE zaberie 3 hodiny týždenne. Môžeš si vybrať úplne nové aktivity alebo pokračovať v tých, ktoré už popri škole robíš. Na záver ťa čaká dobrodružná expedícia s kamošmi.

              Významný certifikát

              Po absolvovaní bronzovej, striebornej alebo zlatej úrovne získaš významný medzinárodný certifikát, ktorý ti môže pomôcť, keď sa budeš hlásiť na univerzitu alebo do zamestnania. Je dôkazom toho, že vieš na sebe makať, vieš si nastaviť ciele a vytrvalo a motivovane pracovať na ich naplnení. Sú to cenné charakterové vlastnosti, ktoré uznávajú top slovenskí zamestnávatelia. 

              Okrem certifikátu dostaneš odznak, ktorý ťa zaradí do celosvetovej rodiny absolventov DofE. DofE totiž funguje vo vyše 130 krajinách.

              Pre viac informácií kontaktuj PaedDr. Andreu Popovičovú, MBA.

            • BIELA PASTELKA 2023

            • 25. 9. 2023
            • Pod záštitou školského parlamentu sa naši žiaci Sára Bajusová (VIII. O), Tomáš Prítoka (VIII. O), Anna Šimaiová (III. G), Markéta Ivaničová (III. G), Denisa Dirová (III. C) a Kristián Horňák (II. T) zapojili do zbierky Biela pastelka.

              Aj vďaka vášmu príspevku môže dať verejná zbierka Biela pastelka nádej ľuďom, ktorí stratili zrak a ocitli sa v neľahkej životnej situácii.  Veríme, že najdôležitejší je pre vás dobrý pocit z pomoci tým, ktorí to potrebujú. Ďakujeme.

            • ĎAKUJEME NÁŠMU LOKÁLPATRIOTOVI

            • 19. 9. 2023
            • Veľmi si vážime, že v našom mestečku žije človek, ktorému Sečovce tak akosi prirástli k srdcu. Reč je o stredoškolskom a vysokoškolskom pedagógovi, podnikateľovi, laickom historikovi, amatérskom maliarovi, lokálpatriotovi Ing. Petrovi Sklenčárovi, PhD., MBA, ktorý sa okrem iného snaží vo svojich knihách zachovať pre budúce generácie to najcennejšie z histórie rodného mesta.

              Dňa 18. 9. 2023 pribudla do série jeho kníh o mestečku pod dargovskými horami ďalšia publikácia s názvom Židovské Sečovce. Chceme aj touto cestou vyjadriť poďakovanie a obdiv za záslužnú prácu, ktorú pán Sklenčár robí.

              Za vedenie, zamestnancov i žiakov našej školy mu prajeme ďalšie podnetné inšpirácie, ktoré sa, veríme, o krátky čas zhmotnia do novej knižočky.

              zdroj fotografie: https://www.facebook.com/kniha.secovce/?locale=th_TH

            • ADAPTAČNÝ KURZ ŽIAKOV I. A A I. C TRIEDY

            • 19. 9. 2023
            • V dňoch 11. až 12. 9. 2023 sa žiaci tried I. A a I. C zúčastnili adaptačného kurzu v Gréckokatolíckom mládežníckom centre Bárka v Juskovej Voli za účasti ich triednych učiteľov Ing. Jaroslava Ihnacíka, PhD., a Mgr. Adely Pregovej.

              Spoločne s Mgr. Dominikou Sivákovou sa žiaci aktívne zapájali do aktivít, ktoré im pomohli lepšie spoznať spolužiakov, ale aj samých seba. Do športových aktivít ich namotivoval Bc. Dárius Rusnák, ktorý sa ich aj aktívne zúčastňoval. Našli si čas aj na krátku túru do blízkych hôr.

              Sme veľmi vďační za spoločne strávený čas v krásnom prostredí s výborným počasím.

            • ADAPTAČNÝ KURZ ŽIAKOV I. G A I. T

            • 19. 9. 2023
            • Dva krásne slnečné dni 12. a 13. 9. 2023 strávili žiaci I. G a I. T spolu so svojimi triednymi učiteľmi  Mgr. M. Marjovom,  Mgr. D. Gajdoščíkom, PhD., a školskou psychologičkou Mgr. D. Sivákovou v nádhernom prostredí Školy v prírode sv. Lukáša vo Viničkách-Hatfe počas adaptačného kurzu. Táto aktivita je už tradíciou na našej škole, ktorej cieľom je vzájomné spoznávanie sa, budovanie kolektívu a priateľstva.

              Pod vedením Mgr. D. Sivákovej sa žiaci aktívne zapájali do činností, ktoré im pomohli lepšie spoznať druhých, ale aj samých seba. Nechýbal čas na oddych, šport a turistickú vychádzku do  Veľkej Bary.

              Príjemné prostredie, milý personál, vzájomná spolupatričnosť a aktivity s triednymi učiteľmi prispeli k veľmi dobrej atmosfére, na ktorú budeme dlho spomínať.

            • ZAČÍNAME

            • 14. 9. 2023
            • PREDSTAVUJEME LOGO 70. VÝROČIA ZALOŽENIA GYMNÁZIA

               

              Budúci školský rok naše gymnázium oslávi 70. výročie svojho založenia. Chceme si ho celý tento školský rok pripomínať. Dvakrát v mesiaci vám predstavíme niekoho, kto zanechal svoju stopu v živote našej školy, a zároveň vám komiksom prerozprávame, čo o nás kedysi písali.

              Logo vytvorené špeciálne pre túto príležitosť vám zakaždým pripomenie nadchádzajúce jubileum (autorom vizuálu je Mgr. Ľuboš Tejbus). Prečo vyzerá práve takto?

              Dva odtiene modrej farby znamenajú dve etapy školy. Tmavomodrá reprezentuje 1. etapu (1954 – 1982), svetlomodrá 2. etapu (1991 – súčasnosť). Zelená farba symbolizuje maturitnú skúšku a nádej, ktorú so sebou prináša mladosť. Okrová farba sú naše hlboké korene a dlhoročné tradície. Moderný dizajn hovorí, že chceme byť aktuálni a trendy.

              Ak chcete prispieť nejakým návrhom alebo sa do príprav aktívne zapojiť, dajte nám vedieť.