• Novinky

            • 3. MIESTO NA KRAJSKOM KOLE SÚŤAŽE ZENIT V PROGRAMOVANÍ

            • 19. 12. 2023
            • Adam Guman, žiak III. T triedy odboru informačné a sieťové technológie, získal na krajskom kole súťaže ZENIT v programovaní v kategórii WebDeveloper 3. miesto. Srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy!

            • Riaditeľské voľno

            • 18. 12. 2023
            • V súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov Vám oznamujeme, že dňa 22. 12. 2023 (piatok) riaditeľka školy udeľuje žiakom Spojenej školy Kollárova 17, Sečovce, z organizačných dôvodov, riaditeľské voľno.

            • NAŠE GYMNAZISTKY VO FINÁLE SÚŤAŽE VODA NAD ZLATO

            • 18. 12. 2023
            • Žiačky VI. O triedy Patrícia Marcinová, Sofia Rozinová a Laura Bugošová pod vedením Mgr. Martiny Kubicovej reprezentovali našu školu vo finále súťaže Voda nad zlato 2023. 

              Súťaž usporiadala Agentúra na podporu regionálneho rozvoja Košice. Vo Východoslovenskom múzeu v Košiciach ich privítali originálnym prípitkom – termálnou vodou s kúskami jedlého zlata. Tím odprezentoval inovatívny projekt Ekoparadise, ktorý zahŕňa machovú strechu na altánku školy, prirodzene regulujúcu dažďovú vodu a tiež vtáčie búdky s integrovanou záhradkou na strieške a zberom dažďovej vody. Počas dňa sa zúčastnili aj zaujímavých workshopov o čistote vody a životného prostredia.

            • SCRABBLE

            • 15. 12. 2023
            • Tento týždeň prebehli v II. C, III. C, IV. M a IV. G triedne kolá v spoločenskej hre SCRABBLE. V dobe počítačov a mobilov ťahajú spoločenské alebo stolné hry za veľmi krátky koniec. Aj preto sme sa na hodinách angličtiny snažili znovuobjaviť čaro jednej z tých najpopulárnejších. 

              Ešte koncom minulého školského roka sme si voľnejšie hodiny spríjemňovali prvými partičkami, pri ktorých sme sa postupne učili pravidlá. Je skvelé, že naša škola disponuje viacerými sadami anglickej verzie SCRABBLE, takže to nebola iba hra, ale zároveň precvičovanie a rozširovanie anglickej slovnej zásoby. Od septembra sa krabice SCRABBLE objavovali v spomenutých triedach pravidelnejšie. Pravidlá sa nám postupne dostávali do krvi a s čoraz krajšími slovami a väčším počtom bodov sa nám SCRABBLE začalo dostávať aj pod kožu.  A to už bolo iba na krok od merania síl a súťaženia...

              Stalo sa tak tento utorok a štvrtok počas triednych kôl. Z každej triedy vzišli dvaja postupujúci a jeden náhradník na základe najväčšieho  počtu bodov:

              II. C – Sofia Fedorová (109), Ema Berešová (88), náhradník Tobias Kačmár (81)

              III. C – Mária Bednarčíková (98), Patrik Bučko (97), náhradník Frederik Havriš (85)

              IV. M – Matúš Kacvinský (92), Martin Smolár (90), náhradník Tamara Valaliková (77)

              IV. G – Richard Jurík (119), Šimon Doboš (111), náhradník Marek Leškanič (77)
              Budúci týždeň sa uskutoční Vianočný turnaj v SCRABBLE, kde si sily zmeria osmička z menovaných žiakov. Držte im palce!

            • TRADIČNÉ VIANOČNÉ TRHY V CARMELI

            • 13. 12. 2023
            • Poďte navštíviť tradičné vianočné trhy do Carmelu, kde si môžete kúpiť výrobky našich žiakov zo študentskej firmy EKOLAR  a tak podporiť ich inovatívny nápad.

              Šikovní študenti zo Spojená škola Kollárova 17, Sečovce majú vlastnú firmu EKOLAR, ktorá ponúka ekologické čistiace tablety v krásnom vianočnom balení, ktoré sú vhodné na umývanie podlahy, toalety a kúpeľne. Stačí jednu tabletku rozpustiť vo vode a používať ako čistiaci prostriedok.

              Tešíme sa na vašu návštevu a veríme, že prídete podporiť ambicióznych a podnikavých mladých ľudí.

            • VIANOČNÝ FUTSALOVÝ TURNAJ ⚽

            • 12. 12. 2023
            • Školský parlament Kollárka pod záštitou riaditeľky školy Vás pozýva na tradičný Vianočný futsalový turnaj o pohár riaditeľky školy. 🏆Odborným garantom turnaja sú vyučujúci telesnej a športovej výchovy.

              Príďte podporiť svoj tím! 💪🥳 

            • MÁME ZLATÉ FUTSALISTKY

            • 12. 12. 2023
            • Mestská športová hala v Michalovciach privítala v piatok 8. decembra 2023 súťažné kolektívy 8 stredných škôl regiónu. V rámci dlhodobých športových súťaží KSK vo futsale dievčat v 16 zápasoch boli žrebom po nasadení najlepších družstiev z posledného ročníka družstvá rozdelené do dvoch hracích skupín. Po vzájomných súbojoch v skupinách sa na základe počtu získaných bodov hralo o celkové poradie v turnaji. Radosť nám v dobrej atmosfére urobili dievčatá našej školy, ktoré vo  finále vyhrali a získali prvenstvo. Za predvedenú hru, tímovú prácu si zaslúžia poďakovanie a veľkú gratuláciu. Záver turnaja patril vyhodnoteniu športového podujatia a odmeňovaniu družstiev. Blahoželáme!

              Poradie:
              1. Spojená škola Kollárova 17, Sečovce
              2. SOŠ obchodu a služieb Michalovce
              3. Gymnázium Ľudovíta Štúra Michalovce
              4. Gymnázium Pavla Horova Michalovce
              5. SSOŠ DSA Trebišov
              6. SOŠ dopravy a služieb Michalovce
              7. Stredná zdravotnícka škola Michalovce
              8. Gymnázium Sobrance

            • ZO SPONTÁNNEHO NÁPADU KRÁSNY SPOLOČNÝ PROJEKT

            • 12. 12. 2023
            • Myšlienka vytvoriť hudobný klip vzišla od dievčat – žiačok základnej školy. Už v mladých srdciach rastie túžba po mieri, pokojnom mieste pre život, túžba po uzdravení sveta. O tom všetkom je pieseň Michaela Jacksona, ktorá spojila žiačky Základnej školy, Obchodná 5, Sečovce a dievčatá zo Spojenej školy Kollárova 17, Sečovce. Spolu naspievali známu pieseň a natočili k nej dojímavý klip.  Ďakujeme Carmel centrum, n. o. za poskytnutie nádherného priestoru. Nech nám všetkým pohladí dušu!

            • VIANOČNÝ KONCERT V ŠTÁTNEJ FILHARMÓNII KOŠICE

            • 12. 12. 2023
            • Už tradične, ako každý rok, sme si dopriali veľkú dávku krásnej hudby vďaka koncertu v Štátnej filharmónii Košice, ktorá si tento rok pripravila pre svojich priaznivcov výber z rozprávkových opier Perníková chalúpka, Čert a Káča a Príhody líšky Bystroušky. Opäť nás nadchol vynikajúci výkon umelcov a nesmrteľná hudba romantických skladateľov. Koncert mal názov Z rozprávky do rozprávky a my sme sa cítili naozaj rozprávkovo. Každý rok je vianočný koncert v podaní filharmónie iný, ale prináša vianočnú atmosféru a náladu, ktorá v nás dlho doznieva. 

            • SK – UK INNOVATION CAMP

            • 7. 12. 2023
            • Dňa 28. 11. 2023 nezisková vzdelávacia organizácia Junior Achievement Slovensko zorganizovala v Košiciach súťaž  SK – UK INNOVATION CAMP, ktoré bolo tentoraz zamerané aj na žiakov z Ukrajiny. Na súťaži, ktorú podporil UNICEF Europe & Central Asia, sa zúčastnilo viac ako 100 stredoškolákov, ktorí prezentovali 17 inovatívnych nápadov na zlepšenie zapojenia mladých ľudí do verejného diania a pozitívneho ovplyvňovania svojich komunít.  

              INNOVATION CAMP poskytuje mladým ľuďom nielen platformu na prezentáciu ich nápadov, ale ich tiež učí dôležitým životným zručnostiam, ako je tímová práca a verejné vystupovanie.

              Úlohou pre súťažiacich bolo počas celodenného programu navrhnúť, ako by sa mohli mladí ľudia viac zapájať do verejného diania, pozitívne ovplyvňovať svoju komunitu a prispievať tak k zlepšeniu života v spoločnosti a k rozvoju vlastných zručností. Aktivita sa realizovala v rámci medzinárodného projektu UPLIFT v spolupráci s organizáciou UNICEF. Projekt sa zameriava na pomoc a podporu vzdelávania mladých ľudí z Ukrajiny. Vďaka nemu tak môžu rozvíjať svoje znalosti a zručnosti v oblasti finančnej gramotnosti, základov podnikania a ekonómie, v mäkkých zručnostiach a v príprave na vstup na trh práce na Slovensku.

              Našu školu reprezentovali gymnazisti Illia Kurtiev a Andrii Zavalii (trieda II.G) a žiačky zo Strednej odbornej školy techniky a služieb, Kollárova 17, Sečovce Kristína Štiberová a Bianca Keszegová (trieda II. C). Naši ukrajinskí žiaci obsadili krásne 5. miesto. Blahoželáme!

            • TEAMBUILDING ŠTUDENTSKEJ FIRMY EKOLAR

            • 7. 12. 2023
            • V dňoch 01. 12. 2023 – 03. 12. 2023 sa žiaci študentskej firmy EKOLAR zúčastnili teambuildingu. Svoje vzťahy sa rozhodli utužiť v zasneženej vianočnej stovežatej Prahe.

              Spoločne prešli Hradčany a komplex Pražského hradu, Starý kráľovský palác, Katedrálu sv. Víta, Zlatú ulička, Staré zámocké schody, Chrám sv. Mikuláša, Námestie republiky, Obecný dom, Prašnú bránu, Václavské námestie, Národné múzeum. Cez Karlov most sa dostali až na vianočné trhy na Staromestskom námestí, kde si pozreli Radnicu, Pražský orloj, Týnsky chrám, Astronomickú vežu a Barokovú knižnicu Klementinum.

              Svoje tembuildingové putovanie zavŕšili pri krásnom pražskom rozsvietenom stromčeku.

            • MIKULÁŠ NA SPOJENEJ ŠKOLE

            • 7. 12. 2023
            • Aj tento školský rok sa naša škola dočkala stretnutia s Mikulášom a ožila v očakávaní tohto špeciálneho momentu. Táto tradícia nám každý rok prináša čaro vianočného obdobia a pripomína nám, že škola nie je len miestom vzdelávania, ale aj miestom tvorivej radosti, kamarátstva a vzájomnej  lásky.

              Autor fotografií: Magdaléna Iľková

            • AKO DOSTAŤ ZELENÚ ŠKOLU DOMOV?

            • 7. 12. 2023
            • Webinár s týmto názvom absolvovali zamestnanci školy v utorok 5. 12. 2023 s lektorkou Ing. Zuzanou Gallayovou, PhD.

              Počas 90 minút nám poskytla nápady nielen na to, ako pracovať so žiakmi v rámci environmentálnej výchovy, ale prezentovala nám najmä zásady environmentálneho čistenia a upratovania. Diskutovali sme aj o pôvode a kvalite potravín, ktoré nakupujeme. Lektorka zdôraznila, že je dôležité pri nakupovaní ovocia a zeleniny napríklad zvážiť i faktory ako sezónnosť a vzdialenosť (odkiaľ sú dovážané). Zoznámila nás taktiež so zásadami ekologického poľnohospodárstva a fairtrade obchodovania.

              Námety z webinára využijeme nielen vo vyučovacom procese, ale aj vo vlastných domácnostiach.