• Novinky

            • DIVADELNÝ TREBIŠOV

            • 27. 4. 2023
            • Dňa 20. 4. 2023 sa triedy II. G, III. G a V. O zúčastnili ako diváci súťažnej prehliadky neprofesionálnych divadiel dospelých s názvom Divadelný Trebišov.

              Za hodinu a trištvrte im herci z Divadla pri fontáne v Michalovciach pútavo predstavili pestrý život impresionistického maliara Jozefa Teodora Moussona v divadelnom predstavení s názvom Letné svetlo o pol šiestej.

              Ďakujeme za nezvyčajné stretnutie s maliarom zemplínskeho slnka a ľudu, ktorému učarovali pestrofarebné kroje i mestské trhy u nás na Zemplíne – výtvarne zvečnil i tie v Sečovciach.

            • NOVÁ SÚŤAŽ – KRÁSNY ÚSPECH

            • 26. 4. 2023
            • Naši žiaci sa zúčastnili nultého ročníka súťaže s názvom LEŠKA – Lieč, športuj, kvízuj, ktoré organizoval Košický samosprávny kraj. Proti sebe súperilo 42 stredných škôl z celého Košického kraja v rôznych športových disciplínach, vedomostnom kvíze, v praktickej a teoretickej prvej pomoci.

              Žiaci Sára Hegedušová (trieda II. C), Júlia Kónyová (trieda III. C), Samuel Dráľ (trieda II. G) a Pavol Kelbel (trieda II. G) bojovali ako jeden tím a za svoju snahu, vedomosti a zručnosti získali úžasné 3. miesto v takej veľkej konkurencii. Gratulujeme!

            • ZBER POUŽITÝCH ZUBNÝCH KEFIEK UŽ AJ NA NAŠEJ ŠKOLE

            • 26. 4. 2023
            • Od 22. 4. 2023 je na našej škole spustený zber použitých zubných kefiek. Vo vestibule gymnázia sú umiestnené dva boxy. Do žltého patria zubné kefky značky Curaprox a do bieleho boxu všetky ostatné kefky. Za vyzbierané zubné kefky potom škola dostane nové koše na triedený odpad. Takže odteraz staré kefky nevyhadzujte, ale prineste ich do školy. Ďakujeme.

            • DEŇ ZEME

            • 24. 4. 2023
            • Dňa 21. 4. 2023 sme si pripomenuli Deň Zeme, a to vďaka Kolégiu Zelenej školy.

              Za jednu vyučovaciu hodinu sme toho stihli pomerne dosť: informovať o výchovno-vzdelávacom programe Zelená škola, zrealizovať interaktívnu prednášku o smetiach, ich triedení a recyklácii, absolvovať súťažný kvíz, vyskúšať si triedenie odpadu, vyhlásiť súťaž o najvzornejšiu triedu v triedení a odštartovať zber použitých zubných kefiek.

              Veríme, že týmito aktivitami sme inšpirovali všetkých nás k tomu, aby sa naša Zem stala aj našou zásluhou o čosi zelenšia.

            • REGIONÁLNE KOLO V STOLNOM TENISE

            • 24. 4. 2023
            • Žiaci našej školy sa po postupe z prvého miesta v okresnom kole prebojovali na regionálne kolo v stolnom tenise v Michalovciach, ktoré organizovalo Regionálne centrum mládeže v Košiciach.

              Vysoké nasadanie našich chlapcov, žiaľ, nestačilo na ďalší postup. Za snahu a bojovnosť ďakujeme žiakom: Dávidovi Szegedovi, Dávidovi Mihajlovi, Sebastiánovi Rozkošovi a Patrikovi Figľarovi.

            • DEŇ NARCISOV

            • 24. 4. 2023
            • Narcis sme mohli získať v uliciach Sečoviec za dobrovoľný príspevok vďaka študentkám z nášho gymnáziaKristíne Jenčovej, Anne Šimaiovej, Sofii Királyovej a Laure Lehončákovej. V mene Ligy proti rakovine vám ďakujeme, že sa dokážete pozrieť na „život z inej strany“ a byť solidárni.

            • FIT AND RUN

            • 24. 4. 2023
            • Dňa 18. 4. 2023 sa naši študenti zúčastnili športovej akcie FIT and RUN, na ktorú nás pozvala  Stredná odborná škola Policajného zboru v Košiciach. Išlo o bežecké preteky v krásnom prostredí košického lesoparku na Furči.

              V kategórii štafeta 3 x 3 km náš team tvorili maturanti z odboru ochrana osôb a majetku Barbara Andrejčáková (IV. M trieda), Jakub Balaščák (IV. M trieda) a Adam Foltín (IV. M trieda). Títo žiaci našu školu počas svojho štúdia reprezentovali úspešne vo viacerých bežeckých súťažiach, no medzi „profesionálmi“ z  policajnej školy sa nedokázali presadiť, hoci zo začiatku to Barbara rozbehla sľubne a vyzeralo to, že môžeme siahnuť aj na medailové pozície.

              Ďakujeme Strednej odbornej škole Policajného zboru v Košiciach za pozvanie a taktiež  maturantom za vzornú reprezentáciu našej školy. Prajeme veľa úspechov v ďalšom živote!

            • OTESTUJTE SA V IT FITNESS TESTE!

            • 17. 4. 2023
            • Digitálna koalícia spustila 12. ročník https://itfitness.eu/sk/ – najväčšieho testovania digitálnych zručností v strednej Európe.

              Pre žiakov a školy, ktoré sa zapoja do testovania, je pripravená súťaž o atraktívne ceny.
              Špeciálne vyhodnotenie čaká tie školy, ktorým sa podarí do testovania zapojiť najviac žiakov.

              1. Zaregistrujte sa, ak sa testujete prvýkrát, ostatní využite svoje prihlasovacie údaje z minulého roka.
              2. V profile vyberte, či ste žiak strednej školy, učiteľ alebo zamestnanec. Podľa toho, či ste žiakom gymnázia alebo SOŠ, vyplňte zvyšné informácie v profile. Po zadaní mesta Sečovce, zvoľte buď Gymnázium ako organizačná zložka Spojenej školy (Kollárova 17), alebo Stredná odborná škola techniky a služieb ako organizačná zložka Spojenej školy (Kollárova 17). Nájdete tam aj možnosť Spojená škola, túto možnosť si označte len vtedy, keď ste zamestnancom školy.
              3. Vyplňte Informačnú časť k testu.
              4. Vyberte si test pre strednú a vysokú školu (má 25 otázok).
              5. Test pre stredné školy zvládnete do 1 hodiny. Aby ste dosiahli najlepší možný výsledok, môžete testovanie prerušiť bez potvrdenia riadneho ukončenia, vaše odpovede sa uchovajú a do testu sa neskôr môžete vrátiť a dokončiť ho. Od začatia testovania máte na otestovanie celý týždeň (napr. ak máte čas len po večeroch alebo vám to inak školské a pracovné povinnosti neumožňujú).
              6. Odporúčame vám, aby ste test robili na notebooku, v mobile sa vám bude vypĺňať ťažko.
              7. Po ukončení testu získate e-certifikát s dosiahnutým výsledkom. Môžete ho priložiť k životopisu. Ak dosiahnete v teste málo bodov, uvidíte, v ktorej oblasti máte nedostatky, a môžete sa jej venovať intenzívnejšie a doštudovať si ju.

               

            • Dobrodružstvá na Kollárke 2023

            • 12. 4. 2023
            • Prihlasovanie na letný tábor je spustené! :D

              Pre veľký záujem a pre pozitívne ohlasy na minuloročný tábor aj tento rok naša škola bude organizovať denný letný tábor Dobrodružstvá na Kollárke 2023 a to až v troch turnusoch. Tábor je určený pre deti vo veku 5 - 11 rokov. Bližšie informácie priamo v prihlasovacom formulári. 

            • S FLORBALKAMI OPÄŤ DO ŠKOLY!

            • 6. 4. 2023
            • V stredu 12. 4. 2023 oslavujeme na Slovensku ďalší skvelý Medzinárodný deň florbalu – aj tentoraz unikátnym spôsobom.

              Všetci chlapci a dievčatá si môžu priniesť do školy svoje florbalky alebo si ich požičať od svojich kamarátov a zahrať si počas dňa florbal v telocvični či na školskom dvore.

              Oslávme tento deň pohybom a radosťou zo športu v akejkoľvek podobe. Viac športových zážitkov vám na konci školského roka prinesie celoslovenské školské finále SUPER FLORBAL s čistou energiou Ekofondu SPP.

              Váš Slovenský zväz florbalu a Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR

            • KRAJSKÉ KOLO SOČ V KOŠICIACH

            • 6. 4. 2023
            • Dňa 31. 3. 2023 sa v priestoroch Strednej priemyselnej školy dopravnej v Košiciach uskutočnila krajská prehliadka Stredoškolskej odbornej činnosti. V tomto školskom roku je to 45. ročník.

              Našu školu reprezentovali: Júlia Kónyová (trieda III. C) s prácou Prejavy úzkosti u žiakov na stredných školách v odbore č. 17 Pedagogika, psychológia, sociológia, Jozef Figeľ (trieda II. T) s prácou Zostavenie počítača v odbore č. 14 Tvorba učebných pomôcok, didaktické technológie, Damián Kažimír (trieda I. G) s prácou Vojna očami dieťaťa, Róbert Petruška (trieda IV. G), Samuel Buzinkai (trieda VIII. O) s prácou Z chlapcov chlapi – základná vojenská služba v odbore č. 13 História, filozofia, právne vedy. Róbert Petruška a Samuel Buzinkai sa umiestnili na 2. mieste a postúpili na celoslovenskú prehliadku SOČ, ktorá sa uskutoční 26. – 28. 4. 2023 v Modre. Konzultantmi prác boli Mgr. Dominika Siváková, Ing. Mária Kubicová, Mgr. Marek Marjov. 

              Ďakujeme za reprezentáciu našej školy a postupujúcim držíme palce.

            • VEĽKONOČNÝ PREDAJ VÝROBKOV ŠTUDENTSKEJ FIRMY V NAŠOM MESTE

            • 6. 4. 2023
            • S príchodom jari prichádzajú aj veľkonočné sviatky a s nimi tradičné zvyky vinšovačiek, ktoré začínajú na Kvetnú nedeľu a pokračujú oblievačkami na Veľkonočný pondelok. Prípravy na Veľkú noc začínajú obyčajne súbežne s jarným upratovaním a skrášľovaním domácností.

              Dňa 23. 3. 2023 sa žiaci študentskej firmy GREPLAN zúčastnili veľkonočného predaja výrobkov v Kultúrnom dome v Sečovciach. Ponúkali bio záhradné závesné kvetináče na skrášlenie a zjednodušenie nášho okolia. Týmto produktom chcú z nášho sveta spraviť čo i len malými krôčikmi lepšie a ekologickejšie miesto pre život.  Akcia, na ktorej sa streli majstri kraslíc a prútia, bola novou skúsenosťou pre našich žiakov.

            • GLOBAL MONEY WEEK 2023 – TÝŽDEŇ FINANČNEJ GRAMOTNOSTI

            • 6. 4. 2023
            • V rámci projektu Národnej banky Slovenka 5 peňazí prebiehal Global Money Week 2023 – týždeň finančnej gramotnosti aj na Slovensku, ktorá pripomína dôležitosť finančného vzdelávania. V týždni od 20. do 26. marca 2023 sa na mnohých miestach po celom Slovensku organizovali vzdelávacie aktivity pre mladých ľudí.

              Žiaci III. C a III. M triedy odboru ochrana osôb a majetku sa zúčastnili výzvy „Urob si finančný plán, aby tvoja budúcnosť rástla“ a spoločne sa zúčastnili kvízu Národnej banky Slovenska a videokurzu na portáli Zmudri „Ako zlepšiť svoju finančnú gramotnosť“.  

              Veríme, že inovatívnym vzdelávaním prispejeme k skvalitneniu finančnej gramotnosti a finančnej kultúry našich žiakov

            • HODINA ZEME

            • 23. 3. 2023
            • Hodina Zeme je najväčšou kampaňou WWF. Do tejto masívnej celosvetovej kampane sa každoročne zapája viac ako miliarda ľudí po celom svete. Hodina Zeme je dôležitou výzvou pre každého jednotlivca a je posolstvom činu. Cieľom tohto symbolického aktu je upozorniť na akútnu potrebu riešiť problém klimatických zmien.

              Zapojiť sa môžete aj vy! Ako? V sobotu 25. 03. 2023 v čase od 20.30 hod. do 21.30 hod. vypnúť mobily, internet a svetlá vo svojej domácnosti. Vypnutím svetla len na jedinú hodinu vyšleme svetu dôležité posolstvo, že je nutné zamerať sa na klimatické zmeny, a zároveň sa potvrdí, že k zlepšeniu môže prispieť každý z nás.

              V rámci Školského parlamentu pri Spojenej škole Kollárova 17, Sečovce vás vyzývame, aby ste sa zapojili a „vypli“ – venovali sa niečomu pozitívnemu pre našu planétu. Spoločne tak premeníme jednu hodinu na množstvo inšpiratívnych udalostí. Na instagram alebo facebook školského parlamentu nám pošlite fotku, ako trávite voľný čas prechádzkou, čistením rieky, upratovaním okolia či ochranou prírody. Najzaujímavejšia fotka bude ocenená vecnou cenou.

               

              Školský parlament pri Spojenej škole Kollárova 17, Sečovce

            • SCHVÁLILI NÁM ENVIRONMENTÁLNY AKČNÝ PLÁN

            • 22. 3. 2023
            • Máme dobrú správu! Kancelária Zelenej školy nám schválila  Environmentálny akč plán na obdobie školských rokov 2022/2023 – 2023/2024 s témou ZELENÉ OBSTARÁVANIE A ÚRADOVANIE. Zároveň ocenila dôkladne a podrobne urobený audit a prístup koordinátorky Mg. Veroniky Vargovej.

              Čo z toho všetkého pre nás ako pre školu, a teda pre jej pedagogických a nepedagogických zamestnancov i samotných žiakov a ich rodičov vyplýva? Spoločným napĺňaním aktivít v akčnom pláne sa chceme uchádzať o prestížny titul Zelenej školy, ale predovšetkým chceme konkrétnymi opatreniami znížiť ekologickú stopu.

              Ak sa chcete o výchovno-vzdelávacom programe Zelená škola dozvedieť viac, pozrite si na stránke našej školy sekciu Zelená škola (https://gdusecovce.edupage.org/a/zelena-skola). Tam budeme postupne zverejňovať jednotlivé aktivity a výzvy.

              Veríme, že spoločným úsilím nás všetkých sa staneme o trochu „zelenší“ – láskavejší k našej prírode.

            • FINANČNÉ VZDELÁVANIE S EGOM VO VIRTUÁLNEJ REALITE PROJEKTU TATRA BANKY

            • 22. 3. 2023
            • Žiaci tried III. C a III. M z odboru ochrana osôb a majetku sa zapojili do projektu Tatra banky, do ktorej bolo vybraných niekoľko stredných škôl z celého Slovenska. V prostredí virtuálnej reality si študenti vyskúšali rôzne situácie, ktoré sa týkali sveta financií. Prostredníctvom videí, koncipovaných ako príbeh, im raper Ego v 7 kapitolách vysvetlil finančné témy, ktoré by mali študenti stredných škôl ovládať. Zapojeným školám Nadácia Tatra banky darovala limitovanú verziu cardboardov – virtuálnych okuliarov, vďaka ktorým môžu študenti premeniť svoj smartfón na VR okuliare. Mladá generácia sa so smartfónmi v ruke narodila. Je pre nich prirodzené využívať nové technológie a aj preto sú pre ňu klasické prístupy k vzdelávaniu prežitkom. Pre učiteľov môže byť výzvou mladých zaujať.  

            • IT EXPO KOŠICE

            • 22. 3. 2023
            • Dňa 21. 3. 2023 sa žiaci IT odborov zúčastnili výstavy noviniek IT EXPO v Univerzitnej knižnici TUKE.  

            • SEMINÁR SEBAOBRANY A KOBUDO

            • 21. 3. 2023
            • Dňa 28. 2. 2023 a 15. 3. 2023 sa uskutočnil seminár sebaobrany a Kobudo pod vedením Kyoshi soshihan Konrád 8th dan, sensei Hatalovsky 5th dan, sensei Ondovčik 3th dan. Žiaci získali certifikáty a stali sa aj členmi Východoslovenskej únie karate a bojových športov.