• Novinky

            • SILA MLADÝCH PODNIKATEĽOV

            • 9. 5. 2024
            • Na nedávnom 29. ročníku Veľtrhu podnikateľských talentov v bratislavskom OC Nivy sa stretlo a predstavilo až 52 študentských firiem, ktoré si založili stredoškoláci z celého Slovenska. Tento impozantný zber mladých inovátorov a podnikateľov bol súčasťou vzdelávacieho programu Aplikovaná ekonómia organizovaného neziskovou vzdelávacou organizáciou Junior Achievement Slovensko.

              Zapojili sme sa aj my, konkrétne naša študentská firma EKOLAR, ktorá predávala ekologické tablety. Žiaci III. G a VI. O triedy, ktorí sa podieľali na tejto aktivite, ukázali svoju odhodlanosť a podnikateľského ducha – priniesli na trh produkt, ktorý má nielen ekologický, ale aj ekonomický prínos.

              Program Aplikovaná ekonómia je dlhodobo osvedčený v rozvoji podnikavosti, ekonomického myslenia a finančného vzdelávania stredoškolákov. Organizácia JA Slovensko ho už od roku 1992 prináša na stredné školy po celom Slovensku. Žiaci zapojení do tohto programu majú jedinečnú príležitosť vytvoriť si vlastné akciové spoločnosti a prejsť cez celý podnikateľský proces – od zápisu do simulovaného obchodného registra až po predaj produktov a služieb.

              Veľtrh podnikateľských talentov je nezabudnuteľnou príležitosťou pre študentov prezentovať svoje nápady, zručnosti a snahu. Takéto podujatia sú dôležitou súčasťou výchovy mladej generácie k podnikaniu a kreativite a prinášajú nádej do budúcnosti slovenského podnikateľského prostredia.

            • POMÔŽTE NÁM VYHRAŤ

            • 3. 5. 2024
            • Klára Tóthová, Júlia Hudecová, Lukáš Bereš, Mário Germek a Lukáš Rožko – títo žiaci majú čosi spoločné – nedávno sa zúčastnili na súťaži TEPLO A ODPAD | SKÚSENOSŤ VS. MLADOSŤ. 

              Ich úlohou bolo nájsť najlepšie riešenie pre Slovensko, kraj alebo mesto s ohľadom na ekológiu a životné prostredie, konkrétne vymyslieť, ako využiť odpadové teplo, a navrhnúť efektívnu kampaň na jeho propagáciu.

              Tím našej školy sa dostal medzi 5 najlepších projektov (z 213).

              V tejto fáze budú všetky návrhy a spoty predstavené verejnosti, ktorá rozhodne, ktorý projekt bude víťazný.

              Pomôžte nám vyhrať – hlasujte! Stačí kliknúť na odkaz https://skusenostvsmladost.sk/kategoria-sutaz/stredne-skoly/  a vybrať náš projekt EKOLAR.

              ĎAKUJEME.

              https://streamable.com/f1x0ml ​​​​​​​