• Novinky

            • SME HRDÍ NA VÍŤAZOV PRAGUE HANDBALL CUP 2024

            • 19. 4. 2024
            • Hádzanársky tím ŠK Zemplín na Spojenej škole Kollárova 17, Sečovce oslavuje svoj posledný  úspech – víťazstvo na prestížnom medzinárodnom turnaji Prague Handball Cup 2024. Je to významný míľnik pre celú našu školu a komunitu, ktorá ich podporovala. Zároveň potvrdzuje, že s odhodlaním, správnym vedením a spoluprácou je možné dosiahnuť mimoriadne výsledky. Naša škola je hrdá na to, že má takých talentovaných športovcov a trénera, ktorý dokáže tieto talenty rozvíjať a viesť k významným úspechom. Ďakujeme tímu ŠK Zemplín Trebišov a Mariánovi Ujhelymu.

              Autor fotografií: Mgr. Ľuboš Tejbus

            • ISIC/ITIC zľava

            • 12. 4. 2024
            • ISIC/ITIC zľava už aj v obchodoch TESCO!

              Zaregistrujte si Váš platný preukaz ISIC alebo ITIC v aplikácii Tesco Clubcard a využívajte zľavu 10% na jeden nákup každý týždeň (pondelok až piatok).

              Potrebné informácie k registrácii nájdete na týchto stránkach: https://isic.sk/tesco-2/ alebo https://itic.sk/tesco/. V prípade, že Váš preukaz nie je platný, obnovte si platnosť zakúpením známky cez eshop www.objednaj-preukaz.sk (platí sa poštovné +3€, adresu doručenia si môžete zvoliť, akú chcete).

              V prípade, že ešte nie ste držiteľom preukazu ISIC alebo ITIC, zakúpte si ho podľa inštrukcie na našej škole.

            • LEŠKA – LIEČ, ŠPORTUJ, KVÍZUJ

            • 9. 4. 2024
            • Dňa 4. 4. 2024 sa naši žiaci zúčastnili súťaže LEŠKA v Košiciach. Je to súťaž, ktorá preveruje vedomosti z prvej pomoci, všeobecný prehľad a športovú zdatnosť.

              Naše družstvo v zložení Hegedúšová, Dirová, Samuel Dráľ (trieda III. G), Pavol Kelbel (trieda III. G) skončilo v rebríčku 35 škôl na 11. mieste.

              Ďakujeme za vzornú reprezentáciu a prajeme veľa ďalších úspechov.

            • ÚSPECH NAŠICH ŽIAKOV V KRAJSKEJ PREHLIADKE SOČ

            • 4. 4. 2024
            • 25. marec 2024 priniesol našim žiakom v rámci 46. ročníka SOČ, ktorý sa konal v priestoroch Strednej priemyselnej školy dopravnej v Košiciach, krásne úspechy aj v podobe postupu do celoštátnej prehliadky, ktorá sa uskutoční 24. – 26. 4. 2024 na Strednej odbornej škole veterinárnej v Nitre.

              Našu školu v odbore 01 Problematika voľného času reprezentovali Martin Mrážik (trieda III. T), Jakub Guman (trieda III. T), Jakub Frankovič (trieda III. T) s prácou Stratení susedia – Náučný chodník mesta Sečovce. Získali 2. miesto a postup do celoštátnej prehliadky SOČ.

              V odbore 13 História, filozofia a právne vedy získali 1. miesto Daniela Fedorčáková (trieda II. G) a Tomáš Kmec (trieda II. G) s prácou Príbeh spoza učiteľského stola. Damián Kažimír (trieda II.G) obsadil 2. miesto s prácou Vojna očami detí. Aj títo žiaci nás budú reprezentovať v Nitre.  

              Úspešnými riešiteľmi boli Kristián Horňák (trieda II. T) s prácou Programovanie mobilných aplikácií v odbore 14 Tvorba učebných pomôcok, didaktické technológie. V tom istom odbore s prácou  Komunikačná hra – Spoznajme sa navzájom boli úspešnými riešiteľkami Sára Hegedüšová (trieda III. C) a Denisa Dirová (trieda III. C). V odbore 17 Pedagogika, psychológia, sociológia sme mali dve práce a ich úspešnými riešiteľmi boli Kristián Topor (trieda IV. C), Klára Ramšáková (trieda IV. C), Dominika Krajčiová (trieda I. C) – Digitálna realita – rozpoznávanie a prekonávanie internetových manipulácií a Klára Tóthová (trieda II. G), Sofia Krajkovičová (trieda I. G), Ema Patzová (trieda I. G) – Stredoškolské viazania – rodina, priatelia a partnerstvá.

              Ďakujeme našim žiakom za skvelú reprezentáciu školy a postupujúcim prajeme veľa úspechov.

            • PATRÍME K ŠPIČKE V KOŠICKOM KRAJI

            • 3. 4. 2024
            • Tentokrát sme to potvrdili videom Biancy Keszegovej, ktoré sa v tvrdej konkurencii desiatok ďalších videí umiestnilo v prvej pätici. Video bolo súčasťou iniciatívy „Výlet plný inšpirácie“, ktorú vyhlásil Košický samosprávny kraj.

              Vďaka tejto súťaži čaká na päť študentov v zriaďovateľskej pôsobnosti košickej župy celé spektrum nezabudnuteľných zážitkov.

              Zápal pre šport a hlboké posolstvo plynúce z videa znamenajú, že Bianca sa stretne s hráčmi PSG – Kylianom Mbappém či Milanom Škriniarom vo francúzskom Paríži. Ako milovníčku futbalu ju určite poteší aj stretnutie s ďalšími slovenskými reprezentantmi pôsobiacimi v Nemecku – Matúšom Berom a Petrom Pekaríkom.

              Paletu zážitkov rozšíri pohľad do Legolandu, zoznámenie sa so slovenskými veľvyslancami pôsobiacimi v zahraničí či návšteva mnohých iných zaujímavých miest. Dobrodružná cesta potrvá od 23. apríla do 2. mája 2024.

              Svoje ocenenia si žiačka II. C triedy prevzala priamo z rúk predsedu KSK – Rastislava Trnku na Úrade KSK v Košiciach.

              Srdečne gratulujeme!

            • INŠTRUKTORI SEBAOBRANY NA SPOJENEJ ŠKOLE

            • 28. 3. 2024
            • V stredu 20. marca 2024 si žiaci odboru ochrana osôb a majetku preverili svoje zručnosti a znalosti v oblasti sebaobrany.

              Inštruktori karate pod vedením Ladislava Konráda sa zamerali hlavne na prípravu štvrtákov. Tých totiž čakajú záverečné skúšky.

               Začínajúci prváci spolu s ďalšími ročníkmi mali možnosť absolvovať základné techniky sebaobrany.

              Ladislav Konrád, ktorý navštevuje našu školu pravidelne už niekoľko rokov, opätovne vyzdvihol šikovnosť a učenlivosť žiakov. Zvýšený záujem o bojové umenia je v tomto regióne výsledkom výbornej spolupráce našich učiteľov a ich žiakov.

            • OKRESNÉ KOLO VO VOLEJBALE MIX SŠ

            • 28. 3. 2024
            • Dňa 7. 3. 2024 sa uskutočnilo okresné kolo vo volejbale MIX SŠ v telocvični DSA v Trebišove.

              Turnaja sa zúčastnilo 5 družstiev a žiaci našej školy obsadili 4. miesto.

              Ďakujeme za reprezentáciu.

            • SÚŤAŽ V PLÁVANÍ

            • 28. 3. 2024
            • Dňa 21. 03. 2024 sa naši žiaci zúčastnili v plavárni SOŠ Šaca súťaže v plávaní pod záštitou KSK. Súťaže sa zúčastnilo okolo 30 stredných škôl z Košického kraja.

              Naše malé družstvo tvorili Viktória Ronďošová z triedy II. C a Alex Filipák z triedy III. C. V silnej konkurencii sa Viktórii nedarilo a nedosiahla bodové umiestnenia v kategóriách voľný spôsob a prsia, obe na 50 m.

              Alex Filipák potešil a uspel v kategórii motýlik na 50 m a obsadil  pekné 3. miesto. V kategórii 50 m voľný spôsob sa mu nedarilo.

              Ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme veľa ďalších športových úspechov.

            • INŠPIRUJÚCA BESEDA O DÔLEŽITOSTI KOMUNIKÁCIE A SPRÁVNOM POSTAVENÍ K BUDÚCEMU POVOLANIU

            • 28. 3. 2024
            • Dňa 22. 3. 2024 sme mali tú česť privítať na pôde našej školy Mgr. Danu Miňovú, PhD., riaditeľku ľudských zdrojov v MH Teplárenský holding, a. s., a členku výkonného manažmentu. Jej odbornosť a dlhoročné skúsenosti v oblasti ľudských zdrojov zanechali nezmazateľný dojem. S úsmevom a pozitívnou energiou nás previedla svetom komunikácie a riadenia ľudských zdrojov.

              Hneď na začiatku zdôraznila dôležitosť správneho postavenia k budúcemu povolaniu a neustáleho pracovania na sebe samom. Jej slová nás inšpirovali k tomu, aby sme sa zamysleli nad našimi vlastnými cieľmi a ambíciami.

              Nato sme ju zahltili množstvom otázok, ktoré ju nezaskočili a ona na ne veľmi fundovane odpovedala.

              V ďalšej časti svojej interaktívnej prednášky zdôraznila význam komunikácie vo firmách a spoločnostiach. Podčiarkla, že efektívna komunikácia je základom úspešného tímu a organizácie ako celku. Podľa jej slov je správna komunikácia nielen o schopnosti hovoriť, ale aj o schopnosti aktívne počúvať a porozumieť ostatným.

              Vyvrátila mylný predpoklad, že v oblasti ľudských zdrojov je jedno univerzálne riešenie. Naopak, v každej fáze spoločnosti a pre každého lídra je dôležité individuálne prispôsobenie sa a pochopenie jeho potrieb a vízií.

              Okrem toho nás pozvala k diskusii o najaktuálnejších témach v oblasti HR, ako sú change manažment, krízový manažment a transformácia spoločností. Vysvetlila, že v dnešnej dobe je transformácia každej spoločnosti, a preto je nevyhnutné mať funkčný HR tím orientovaný na stratégiu a budovanie firemnej kultúry.

              V závere nás lektorka povzbudila k tomu, aby sme nikdy nezabúdali na slušné správanie a rešpekt voči ostatným a zároveň zdôraznila význam radosti a lásky k práci a k ľuďom.

              Táto beseda bola nielen príležitosťou na získanie nových informácií o komunikácii a riadení ľudských zdrojov, ale aj inšpiráciou k tomu, aby sme sledovali svoje sny a ambície s odhodlaním a pozitívnym postojom. Danu Miňovú si budeme pamätať ako vzácneho profesionála v oblasti ľudských zdrojov. Ďakujeme.

            • NAŠA ŠTUDENTSKÁ FIRMA BOLA NA VEĽKONOČNÝCH TRHOCH V SEČOVCIACH

            • 28. 3. 2024
            • Veľkonočné sviatky sú časom radosti, rodinných stretnutí, ale aj časom intenzívnejšieho upratovania. Preto je dôležité mať po ruke kvalitné čistiace prostriedky, ktoré zabezpečia dokonalú čistotu.

              Naša študentská firma EKOLÁR ponúkala svoje čistiace prostriedky na trhoch v Sečovciach. Sú nielen účinné, ale aj ohľaduplné k životnému prostrediu a zdraviu.

              Podpora miestnych študentských firiem je výborný spôsob, ako investovať do mladých talentovaných podnikateľov a podporiť rozvoj lokálnej ekonomiky. Ďakujeme všetkým, ktorí pri veľkonočnom upratovaní využili čistiace prostriedky firmy EKOLÁR.

            • MÁME ZLATÉHO DOFÁKA

            • 28. 3. 2024
            • Dňa 19. marca 2024 sa absolventka nášho gymnázia Sarah Petra Popovičová zúčastnila udeľovania Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu. Svoju cenu si prevzala za zlatú úroveň.

              V historickej budove NR SR privítali vyše 100 absolventov zlatej úrovne programu DofE. Veľké mená Slovenska ocenili ich snahu byť láskavejšími, ochotnejšími, vytrvalejšími, rýchlejšími, zručnejšími aj viac kreatívnymi. Tlieskali im herci, speváci, športovci, vedci aj veľvyslanec Spojeného kráľovstva Nigel Baker.

              Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (skrátene DofE) je komplexný rozvojový program, ktorý dáva mladým ľuďom vo veku 14 až 24 rokov šancu rozvinúť svoje schopnosti a charakterové vlastnosti pre reálny život, naplniť svoj potenciál a pomôcť im uspieť v živote. Veríme, že každý mladý človek má potenciál uspieť a príležitosti na dobré vzdelanie mu v tom môžu pomôcť.

            • ZÚČASTNILI SME SA INNOVATION CAMP VO ZVOLENE

            • 28. 3. 2024
            • Minulý týždeň v rámci medzinárodnej iniciatívy Global Money Week, ktorej cieľom je spopularizovať finančné vzdelávanie a prepájať ľudí, ktorí sa vzdelávaniu venujú, sa naši žiaci zúčastnili dvojdňovej inovatívnej a zážitkovej súťaže Innovation Camp vo Zvolene.

              Počas prvého dňa absolvovali workshopy a teambuildingové aktivity. Priestor na brainstorming im dal príležitosť pripraviť sa na druhý deň, kde ich už čakala zaujímavá výzva: ako pomôcť mladým ľuďom chrániť svoje financie pred podvodníkmi.

              Súťaž zorganizovala JA Slovensko, n. o., v spolupráci s Ministerstvom školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR v rámci projektu „Skúsenosťou k úspechu“ pre žiakov základných a stredných škôl.

            • NAŠE GYMNAZISTKY ZÍSKALI GRANT NA FESTIVALE PODNIKAVOSTI

            • 27. 3. 2024
            • Košický Festival podnikavosti je úspešne za nami. Na podujatí sa predstavilo 12 stredoškolských biznis nápadov z Košického kraja, ktoré úspešne prešli prvým kolom inkubačného programu Rozbiehátor. V ňom mali tímy a jednotlivci za úlohu vypracovať: analýzu konkurencie, biznis model, biznis kalkulačku, demoslide, zákaznícky prieskum. Po prezentáciách sa tímy pobrali k mentoringovým stolom, pri ktorých ich vyspovedali ostrieľaní podnikatelia z regiónu.

              8 nápadov získalo grant v hodnote 300 €, ktorý im pomôže pokryť náklady v druhom kole Rozbiehátora, kde zostroja prototyp, predajný web a online kampaň. 

              Naše gymnazistky Zuzana Farkašová a Blažena Marcinová (z triedy VI. O) predstavili svoj nápad Profesioso – Portál profesií a získali 300 € pre svoj biznis. Ich projekt má pomôcť žiakom a mladým ľuďom pri rozhodovaní sa o ich povolaní a kariérnom raste.

              „Pomocou našej platformy chceme zodpovedať všetky dôležité otázky ohľadom profesie, ktoré si človek kladie v procese rozhodovania. Pripravili sme aj ponuku pre firmy, v ktorej sa vedia zviditeľniť, predstaviť svoje zamestnanie a vychovať si ďalšiu generáciu svojich potencionálnych budúcich zamestnancov. Tiež plánujeme podporovať vzdelávacie projekty a ukázať pracovnú ponuku, nové zaujímavé povolania a poskytnúť všetky informácie osobnejšie a inovatívne pre našu GenZ.“

              Našim dievčatám držíme palce v podnikaní.

            • BIZNIS TOUR PREPÁJA ŽIAKOV S INOVATÍVNYMI FIRMAMI A FAKULTAMI – TEDA AJ NÁS

            • 26. 3. 2024
            • Žiaci našej školy sú zapojení do predmetu INOVUJ A PODNIKAJ (IAP), ktorý ponúka okrem základných ekonomických tém aj možnosť naučiť sa svoj nápad validovať, vytvoriť si logo, web stránku. Na tomto ekonomicky zameranom predmete dostanú nádejní ekonómovia tipy, na čo si dať pri začatí podnikania pozor, ako správne komunikovať so svojou cieľovou skupinou, ako svoj podnikateľský nápad atraktívne odprezentovať, ako riešiť problémy, spolupracovať v tíme a nabrať zdravé sebavedomie.

              Vďaka Inovačnému centru Košického kraja (ktoré je pripravené mladým fandiť aj ich aktívne podporovať) sme 15. 03. 2024 v rámci IAP prijali pozvanie na Biznis tour.

              Navštívili sme izraelskú spoločnosť Ness Digital Engineering (pôsobí v odvetví softvérového inžinierstva) a pokochali sme sa labmi spoločnosti. Zamestnanci firmy nám veľmi zaujímavým spôsobom odprezentovali ich rozbehnuté projekty a testovacie mašiny.

              Inšpiratívnu prednášku so zaujímavými informáciami o vedecko-výskumnej činnosti sme zažili na Fakulte elektrotechniky a informatiky Technickej univerzity v Košiciach. Dostali sme zároveň know-how, ako prepojiť štúdium a prácu v našom regióne.

              Predmet inovuj a podnikaj prináša so sebou nádej, že sa vzdelávanie posunie na nový level. Je to cesta, ako podporovať a rozvíjať  kreatívne myslenie a podnikateľského ducha u mladých ľudí už v rannom veku

            • INŠTRUKTORI SEBAOBRANY NA SPOJENEJ ŠKOLE

            • 26. 3. 2024
            • V stredu 20. marca 2024 si žiaci odboru ochrana osôb a majetku preverili svoje zručnosti a znalosti v oblasti sebaobrany.

              Inštruktori karate pod vedením Ladislava Konráda sa zamerali hlavne na prípravu štvrtákov. Tých totiž čakajú záverečné skúšky.

               Začínajúci prváci spolu s ďalšími ročníkmi mali možnosť absolvovať základné techniky sebaobrany.

              Ladislav Konrád, ktorý navštevuje našu školu pravidelne už niekoľko rokov, opätovne vyzdvihol šikovnosť a učenlivosť žiakov. Zvýšený záujem o bojové umenia je v tomto regióne výsledkom výbornej spolupráce našich učiteľov a ich žiakov.